Grúz válogatott érkezett.

FradiMob - 2019. január 18. péntek, 14:07

Szczecinből érkezett egy hátvéd...fradi.hu:

Labdarúgócsapatunk szerződtette a lengyel élvonal ötödik helyén álló Pogon Szczecin játékosát, Lasha Dvalit. A 191 cm magas, 23 éves, ballábas védő középhátvédként, balbekként és védekező középpályásként is bevethető, az Ekstraklasában ebben a szezonban 13 mérkőzésen lépett pályára, ezeken egy gólt és egy gólpasszt is jegyzett.

Bemutatás

Lasha Dvali Grúziában, Tbilisziben született 1995. május 14-én. Itt kezdett el futballozni is, első profi klubja azonban a lettországi Skonto lett, amelyhez 18 éves korában igazolt. Innen Angliába, a Readinghez szerződött, ám a szigetországi klub rögtön visszaadta kölcsönbe a védőt. A következő szezont is kölcsönben töltötte, ezúttal a török Kasimpasánál. 

Szerződése lejártával egy rövidebb német kitérőt követően a lengyel Slask Wroclawhoz igazolt, ahol alapemberré vált. Ezt követően fél évig kölcsönben Kazahsztánban is játszott, az előző másfél évet pedig ismét Lengyelországban töltötte, ám ezúttal már a Pogon Szczecin játékosaként futballozott.Összesen 80 mérkőzésen lépett pályára a lengyel élvonalban, a legtöbbször középhátvédként, de előfordult, hogy szélső védőt vagy védekező középpályást is játszott. Végigjárta a korosztályos grúz válogatottakat, majd a felnőtt nemzeti csapatban 19 évesen Németország ellen mutatkozott be.

Legújabb igazolásunk góljainak többségét fejjel szerezte, de akkor sem esik kétségbe, ha lábbal kell befejezni egy helyzetet.

Névjegy

Név: Lasha Dvali

Nemzetiség: grúz

Születési idő, hely: 1995. május 14., Tbiliszi

Korábbi klubjai: Skonto (lett), Reading (angol), Kasimpasa (török), MSV Duisburg (német), Slask Wroclaw (lengyel), Irtysh Pavlodar (kazah), Pogon Szczecin (lengyel)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva