Kolompár Winnetou vagyok, strici, segíthetek?

Administrator - 2012. január 13. péntek, 19:06

Új törvény a securitykre!

Január 1-től életbe lépett egy törvény, ami a személy és vagyonvédelmi tevékenységet szabályozza, szigorúbban, mint eddig.
Ezek a törvények jók, de a puding próbája az evés lesz, azaz hiába jó egy törvény, ha azt nem tartja és főleg nem tartatja be senki.
Reméljük az MLSZ rendőri/bűnözői bizottságában lévők és maga a rendőrség is ellenőrzi majd a "haveri cégeket".
Borítékolható, hogy semmi sem fog változni, a kéz kezet mos! A politikai és rendőri támogatást élvező TCS és Fradi Security állományában lévő bűnözök tovább szipolyozhatják a klubokat. (a futsal csapatunk ebbe a szorításba pusztult bele.)
Változás nem várható, de ha lenne valaki a politikában, a kluboknál, a rendőrségen, aki erre odafigyelne, akkor az új és a régi törvényekkel a piócák elpusztíthatatlan lennének!

Két érdekes pont a törvényből:

Az új törvény igyekszik megszüntetni az alvállalkozói láncokat.
A megbízott biztonsági cég, csak a megbízó által jóváhagyott alvállalkozóval köthet szerződést ,aki újabb alvállalkozót nem vonhat már be.
Esetünkbe: Az FTC és FTC Zrt megbízta a Fradi Security kft-t a mérkőzéseink biztosítására. A Fradi Security-nek talán 2-3 alkalmazottja van, több alvállalkozóval dolgoztatnak, akik újabb és újabb cégeket vonnak be. Mint arról írtunk ,ennek egyik oka az ÁFA és egyéb járulékok "eltüntetése, megtartása", ami 20 millió körül van évente. Emiatt NAV (APEH) nyomozás is van.
Az új törvény a cég-piramist nem engedi.
Ha az állam odafigyel, 20 milliót vehet ki a bűnözök zsebéből. (És az őket támogató rendőrök zsebéből.)
A különböző cégek kétes múltú embereket alkalmaztak eddig.
Mostantól, ha Kubatov kiskirály úgy dönt, hogy megszünteti az FTC bűnözői csoportoknak adott szponzorációját, akkor csak azt az alvállalkozót engedi, hagyja jóvá a Fradi Securitynek, amelyik nem alkalmaz striciket, gyilkosokat.
Halkan leírnánk, hogy ezek a tagok, eddig sem láthattak volna el őrző-védő munkát, de a rendőrség és más felügyeleti szervek nem léptek fel a haveri cégek ellen.
Ezen kívül a securityk az ilyen bűnözői múlttal rendelkező embereiket nem biztonsági őrként dolgoztatják, hanem "jegyszedőként" és "szurkolói koordinátorként, kapcsolattartóként", amivel kibújnak a szigorú törvények alól.
De az új törvény lehetővé teszi Kubatovnak, hogy ezt is kivédje, elég, ha elutasítja az ilyen munkakörrel is rendelkező alvállalkozót.
Most kiderül, akar e ezen változtatni!

Természetesen a törvény ott van más kluboknál és az MLSZ-nél is. Így vonatkozik TCS úr bűnbandájára is. Kíváncsian várjuk az MLSZ döntését ezzel kapcsolatban.

A másik érdekesség, hogy a törvény szeretné a biztonsági őrök anonimitását megszüntetni, többek között azért is, hogy ha valaki az őt ért sérelem miatt jogérvényesítést szeretne, akkor azt megtehesse.
A biztonsági őrök, akárcsak a rendőrök azonosíthatóak lesznek.
Feltéve, ha valaki ellenőrzi azt, hogy valóban az adott őr neve szerepel az illető kitűzőjén!
Ha valódi nevek szerepelnek majd, akkor az FTC esetében elég vicces lesz a Fradi Secu őrein látni a McDonalds-ból ismert kitűzőt:
Kolompár Winnetou vagyok, strici, segíthetek?

 

Utolsó módosítás 2012. január 15. vasárnap, 17:47

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva