Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Szívből az égbe... (Frissítve a Sport Extra cikkével)

- 2010. szeptember 29. szerda, 13:13

Szívből az égbe…, avagy néhány gondolat a Tiszalöki Simon Tibor Múzeum avatásáról


Az S.F.o.D. és az FSzSz szinte mindenről beszámolt, de úgy érzem, valami még hiányzik, még nem kerek a történet.
Amiről nem esett szó, hogy ezen a napon, Tiszalökön az FFC mentette meg a Ferencváros becsületét. Nélkülük nem tudott volna egy Ferencvárost képviselő csapat kiállni a pályaavató mérkőzésre. Persze tudjuk, a média a „neveket” szereti, így a lényeg sokszor el is sikkad. Az FFC labdarúgói vállalták, hogy annak ellenére, hogy előző este kupameccset játszanak, másnap pályára lépnek Tiszalökön. Hozták az FFC felszerelését, hogy a Tibi régi pályatársai, barátai a Ferencváros színeiben tudjanak focizni, s ez a szívében Fradista vegyes csapat játszotta a pályaavatón a kilencven percet.
Úgy gondolom, az élmény kölcsönös volt. Az FFC játékosainak a jövőre nézve is további tartást ad, hogy együtt fociztak Telek Andrással, Mátyus Jánossal, Szűcs Misivel, Bánki Dodóval, Tóth Misivel, Horváth Petivel, stb, s a régi játékosok is átérezték, hogy milyen fontos a szurkolói csapat.
Persze tudom, sokan fintorognak, hogy ugyan már, ez „csak egy múlt nélküli amatőr” csapat, hol van itt a 111 éves múlt. Én Simon Tibor mellett azt tanultam, hogy a múlt állandóságát a szurkolók jelentik, ők azok, akik kicsi gyerekkoruktól kezdve magukba szívják azt, amit úgy nevezünk, hogy Fradizmus. Vagy azért, mert még gyerekként utánpótlás csapatban játszottak, vagy a szüleiktől átöröklődött.
Az élet igazolta ezt az elméletet, mert Ők ott voltak, s szívüket-lelküket kitették, nem önmagukért, nem hivatali munkaként, nem azért, mert sikk ott lenni, vagy éppen nem sikk, hanem a Fradiért, és Simon Tibor emlékéért.
Hogy Simon Tibor emléke meddig marad fenn, az kizárólag a szurkolóktól függ. Amíg az idősebb ultrák, hoolok átadják élményeiket a fiatalabbaknak, addig teljesen mindegy milyen összetételű a Labdarúgó Zrt., Simon Tibor fanatizmusa élni fog.
Simon alapítvány nevében a „buszos útitárs”: Bán Zsuzsa


(Sport Extra)

Utolsó módosítás 2012. szeptember 18. kedd, 10:47

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva