Orosz: Helyükre kerültek a dolgok.

FB - 2017. szeptember 26. kedd, 13:04

Amit meg lehetett nyerni, azt itthon megnyertük...


A Fradi vezérigazgató Fazekas Erzsébet vendége volt a Mai Helyzetben, aki arra kérte a klubvezetőt, hogy foglalja össze az elmúlt időszakban történteket.

Jó átigazolási időszakunk volt, jól erősítettük meg a csapatot, és bár nem indult úgy a szezon, ahogy azt szerettük volna, most jó irányba álltak, helyükre kerültek a dolgok. Olyan játékosok érkeztek, akik hozzá tudnak tenni a teljesítményünkhöz. Kimondott cél, hogy megnyerjük a bajnokságot és a kupát, utóbbit egyedülálló módon sorozatban a negyedik alkalommal. [Ami a nemzetközi szereplést illeti,] a nagy számok törvénye alapján az a csapat kerül oda többször, akinek nagyobb a költségvetése, de most is vette sikeresen a selejtezőket olyan csapat, amelynek kisebb a büdzséje, mint nekünk. Ezt ki kell mondani. A mostani játékosállománnyal nem kellene bravúrnak tekinteni az Európa Liga szereplést. Az a fontos, hogy a selejtezők kezdetére összeérjen a csapat. Most van egy olyan keret, amivel elérhető a csoportkör – már ha nem lesz nagyobb mozgás, amit mi nem is tervezünk a következő időszakban. [Kérdésre:] Nagy Ádámot mindig szívesen látjuk, de ő jelenleg a Bologna játékosa, csak a Bolognán múlik, mi a tervük vele. Kívánom neki, hogy kerüljön vissza a keretbe.

[Ahhoz, hogy Varga ilyen szinten teljesítsen a baleset, majd a súlyos sérülés után], először is Roland, másodszor pedig ilyen edzői és orvosi, pszichológusi háttér kellett, de persze leginkább ő, saját maga. Gera Zoli jó példa volt előtte. A ferencvárosi közeg olyan, hogy megadjuk a másiknak a második esélyt. Ezzel ő most élt és olyan magasságokban van, ahol még nem járt.

A szurkolóknak az a dolguk, hogy változást követeljenek, a vezetőnek pedig az a dolga, hogy azt tegye, ami a klubnak a legjobb. Ha pár hete elengedjük Thomas Dollt, most nem biztos, hogy a második helyen állnánk, ez a másik megközelítése a dolgoknak. Azt mondom, hogy rendben vagyunk.

Óriási sportdiplomáciai siker a női Bajnokok Ligája döntő, főleg az MLSZ-t illeti a dicséret. De persze kellett hozzá egy ilyen stadion is. Fontos sportdiplomáciai siker, mert a döntő kapcsán emlegetik majd a nevünket. A Groupama Aréna csodálatos létesítmény, méltó otthona lesz a mérkőzésnek.

Hét éve vezetjük a klubot, amit meg lehetett nyerni, azt itthon megnyertük. A nemzetközi szereplés miatt van nagy hiányérzet. De nem adjuk fel. Mindenki megmosolygott minket pár éve, amikor Kubatov Gábor azt mondta, hogy bajnokok leszünk, aki az akar lenni, az tartson velünk, azok lettünk. Kimondom én is: csoportkört fogunk játszani és fogunk is!
– Orosz Pál


(forrás:ulloi129.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva