Csak egy hely van, ez pedig a lelátó.

Matt - 2016. november 04. péntek, 11:10

Ideje lenne feltenni magunknak azt a kérdést, hogy mivé lettünk...Kubatov azt játssza kicsiben, mint a Fidesz nagyban, és nagyon bejön neki. 

ellenzék/ellenfél/ellenség mindig kell, most mi, szurkolók kaptuk meg ezt a szerepet. 

de a hatalomból nézve mégiscsak az a legjobb, ha ellenzék van, de kordában van tartva és/vagy megosztott. 

ilyen a mai magyar közélet is. erős Fidesz, szerencsétlenkedő, arcát vesztett, komolyan vehetetlen, előválasztásokkal szerencsétlenkedő ellenzék. 

sajnos ma mi szurkolók viselkedünk úgy mint az mszp/dk/törpepártok bandája, még saját Gyurcsányunk is van. egymást marjuk, a saját kisstílű játékainkkal vagyunk elfoglalva, miközben minden Kubatov kezében van. ahogy egyik-másik agyalágyult a parlamentbe nem jár be, mi a stadionba. ahogyan ezek nem tudnak megegyezni semmiben, úgy mi sem. ahogyan ezek nem bíznak egymásban, úgy mi sem, ahogyan ezek mindegyike hatalomra, befolyásra tör, így közülünk is sokan vannak így ezzel. ahogyan ezek mindent, és annak ellenkezőjét is el tudják képzelni egymásról, úgy mi is így vagyunk ezzel. ahogyan ezek nem képesek normálisan leülni egy asztalhoz, úgy mi sem. ahogyan ezek a király fejét követelik, úgy közülünk is sokan. 

és ahogyan ezek a büdös életben nem fognak maguktól elérni semmit, úgy ha így folytatjuk, mi sem.


szidunk itt mindenkit, aki szembejön, Kubatovtól Csányiig, hogy jajj, mit tettek.

amik nagy része tényleg vállalhatatlan és elfogadhatatlan. 

de egy kérdést nem teszünk fel magunknak. 

hogy miben vagyunk mi felelősek ezért

elértük, hogy a szurkolói társadalom egy része nem tudja hogy röhögjön rajtunk, vagy sajnáljon minket - egyik érzés sem az, amit kívánnánk magunknak. miközben a forradalmi hevületben véleményvezéreink és önjelölt, ritkán választott vezetőink hangtévesztés nélkül, virtuóz módon játszanak Kubatov kottájából. 

nem vagyok sem rajongótok, sem rendszeres olvasótok, sőt, de most elolvastam a legfrissebb baráti körös írást. ami - amennyiben tényleg az történt amit leírtok - felháborító. erre ti ugrotok, jönnek a cikkek, saját verziók. erre reagál a figyelőtök, a BK, ti sem szeretitek ha a másiké az utolsó szó, az értelem helyett az érzelem kezd dominálni. nem az első eset már, jön a személyeskedés. cikkek itt, sértések ott, kölcsönösek a sérelmek, a távolodó álláspontokat a lila köd miatt nem is látjátok már. sem ti, sem a másik fél. lassan senki. mindenki haragszik és a sebeit nyalogatja. Kubatov Orosszal, Nyírivel és Vollyval pedig iszik egy kávét. Futja rá az évi négymilliárdból. 

az a téma, hogy piramisjátékot szervez-e hamberger, ki mögött áll a jobbik, ki a felszopó, ki kinek a szekerét tolja, ki a drogos, ki lopott, ki mennyit kap a klubtól. közben mindenki arra vár, hogy a lelátón őrülhessen meg hétvégén. ez Kubatov rendszere: egymás ellen fordított szurkolók, oszd meg és uralkodj, a nehezen kezelhető szurkolóktól elválasztott, állami csecsen csüngő Fradi. 

lépj hátra egyet és nézz körbe. mindenki a másikat marja. te engem, én téged. mob, cközép, bk, üllői, szszjn, mind a saját palacsintáját akarja sütögetni az interneten és/vagy az utcán is, közben gyerekes hisztikkel tölti az idejét ahelyett, hogy a közöset keresné és azt mondaná, baszok én a szkennerre Gábor, bemegyünk. nem hagyjuk, hogy összeugrassz minket, mert a Fradi a fontos, és csak egy hely van, ahol együtt tudunk gondolkodni, ahol egy cél vezérel minket: ez pedig a lelátó.

nem engeded, hogy legyen tagsági rendszer? élj ma, nyerj holnap, lassú víz partot mos. 

szívtelen a csapat? tényleg merne az lenni 10 000 tényleg szurkoló előtt is? 

Kubatov takarodj? lsd első pont. úgyis mi leszünk itt tovább.  

nem kell a szkenner? tényleg nem, de mi esélyed van kintről leszereltetni?

nem tetszik fittike és a csirke? a Népligetből mit akarsz megváltoztatni?

szóval ideje lenne feltenni magunknak azt a kérdést, hogy mivé lettünk. 

hogy mi mindent jól csinálunk-e. 

hogy a jelenlegi módszerekkel elértünk-e valamit, vagy csak a saját kis zöld-fehér világunkat és egymást romboljuk-e szét. hogy akarunk-e ellenségeskedni, IRL fenyegetőzni, fenyegető sms-eket váltogatni, messengeren egymásnak üzengetni, szidni, gyalázni, megalázni, hazudni, hogy jó-e ez a világ amit magunknak teremtettünk itt az elmúlt másfél-két évben. 

az én válaszom az, hogy nekem ez így nem jó.


Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva