Capo: Égjen bennetek a tűz.

m.k. - 2016. február 04. csütörtök, 14:03

Februárban szurkolói ankét, kérdezz-felelek...
Égjen bennetek a tűz!

Régen írtam már hosszabbat Fradi témában, de az elmúlt néhány nap internetes történései miatt, most úgy érzem, ismét itt van az ideje…

Így az uborkaszezon közepén a jelenlegi helyzetben teljesen megértem, ha többen pánikba esnek és a szokásos -„Mikor megyünk már be?”- kérdés minden formájában, minden fórumon megjelenik az internet világában. Persze pontosan tudható kik azok, akik valóban aggódnak/érdeklődnek és kik a provokátorok vagy a kamuprofilok.
Aki ismer személyesen valamennyire, az tudhatja, hogy a szurkolói világ egyik legnagyobb rákfenéjének az internetet tartom, ezért sem szeretem túlzottan használni ezt a kommunikációs csatornát, de sajnos a mai világban NÉHA elengedhetetlen.

Meg kell viszont értenetek, amit már nagyon sokszor leírtam, hogy egyszerűen nem kürtölhetjük tele az internetet az ötleteinkkel, terveinkkel, nem készíthetünk előre „eseménynaptárat”. Gondoljatok bele miket el nem követ szeretett klubunk vezetősége, hogy minden lehetséges módon keresztbe tegyen nekünk. Azt hiszem nem kell sorolnom pl. az elmúlt évek külföldi túráit, amiket teljesen egyértelműen meghiúsítottak. Nem játszhatunk nyílt lapokkal, öngyilkosság lenne. Volt már (illetve van) rendőrségi eljárás Facebook post miatt, van aki az állását vesztette el a nyilvánosság miatt, többeknél vizsgálódott a NAV, ment lakásra az NNI. Miközben írom soraim, megérkezett az újabb feljelentés „becsületsértés”, felperes, Kubatov Gábor. Becsületsértés… értitek BECSÜLET, HAHAHA.

Megértem, hogy mindenki ki van éhezve az információra, jogosak is az igényeitek, de higgyétek el Nekem, ez ÉRTETEK VAN, az egész B-Középért és a Ferencvárosért.
Nagyvonalakban válaszolok néhány felém (is) irányuló kérdésre, aztán az írásom végén olvashattok egy alternatív lehetőséget a kommunikációra. Igen sok cikk, post, komment van a témában így egy nagyon rövid összefoglalót próbálok írni, aztán a megfelelő helyen és időben, lehet majd tologatni a nyilvános infók határait.

Mindenekelőtt azt had tisztázzam, hogy nem fogom ecsetelni, hogy mi bajunk a szkennerrel, remélem van annyira intelligens a ferencvárosi közeg, hogy már nem ezen rugózunk.
Tehát jelenleg a Tábor, B-Közép, szurkolói csoportok, HIVATALOS információs csatornája az SZSZJN. Az SZSZJN vezetőit a különböző csoportok delegálják. Az SZSZJN döntései a tagok KÖZÖS, EGYSÉGES döntései. Az a Tábor, a B-Közép, azok a szurkolói csoportok akiket Kubatov Gábor és sleppje megpróbál lecserélni, teljes sikertelenséggel.
Nem fogadjuk el a Ferencváros jelenlegi irányvonalát. Kezdve a szkennertől, a szurkolóellenes intézkedéseken át az egész elnökségig.

Mikor megyünk be a Stadionba? Butaság lenne azt gondolni, hogy csupán erről szól ez az egész. Szerintem nagyon sokan értik miről beszélek, ha azt mondom, takarékra van véve az a bizonyos láng. Az a láng, ami eddig mindent felperzselt maga körül, olthatatlan volt, átvitte az embert a hétköznapokon, mert ugye „csak a szombatra vársz…”. A sok szenny, mikor a saját klubod küzd ellened, az egész labdarúgást körülvevő modernizáció, a politikai érdekek, korrupció. A pénz, a pénz és a pénz. Beleszürkültünk ebbe egy kicsit(?) mind. Nézegetjük a régi képeket, videókat, „régi szép idők”, pedig nem is voltak olyan rég… Sokkal többről szól ez a harc, mint a szkennerről, vagy arról „mikor megyünk már be”, a FRADIZMUS a tét emberek, kapjatok már észbe!!
Gondoljatok vissza, mi az ami anno bennetek megfogott, mi fertőzött meg, és mi van abból ma a Groupama Arénában?? Gyanítom, SEMMI. SEMMI!
Ne értsétek félre, aki ezt másképp érzi és teljeséggel megfelel neki a jelenlegi helyzet, hát lelke rajta, jó szórakozást bent, de a lelkiismereteteket magatoknak kell rendbe rakni, ne tőlünk várjátok.

Azt gondoljátok nekem, nekünk nem az a LEGFONTOSABB, hogy végre visszatérjünk a valódi helyünkre, a LELÁTÓRA!? DEHOGYNEM!
Mikor elkezdtük ezt a harcot, nem hittem volna, hogy ekkora szurkolói összefogás lesz. Tudtuk, hogy hosszú lesz, nem lesz könnyű, lesznek mélypontok és sikerek (pfej az a fehérvári Fradi induló… a hideg kiráz).
Egyszerűen nem szabad hagynunk és NEM IS FOGJUK HAGYNI, hogy kialudjon az a kibaszott láng, aminek ismét fel kell perzselnie egész Európát, de ehhez az kell, hogy ne üljetek fel az interneten terjedő hülyeségeknek, álprofiloknak, súlytalan blogoknak, internetharcosoknak, ne itt akarjátok megélni a szurkolói életet!

Sokan írjátok még alternatív megoldásként, hogy látogassuk a többi szakosztály mérkőzésit. Ebben valóban látunk lehetőséget, viszont itt is többször falba vagy falakba ütköztünk, de a közeljövőben több ilyen jellegű program is várható.

És most jön a lényeg.
Hamarosan(Februárban) összehozunk egy SZURKOLÓI ANKÉTOT, ahol személyesen elmondom/elmondjuk amit csak el lehet. Várunk ide mindenkit az internet világából, mozduljunk ki és beszélgessünk a VALÓSÁGBAN! Biztos vagyok benne, hogy választ kaptok majd rengeteg kérdésre, és rengeteg megdöbbentő új információt hallhattok.
Emellett szeretettel várjuk klubunk vezetőit is, ha már ők elfeledkeztek egy ideje a szurkolói ankétokról és a szurkolókról.

A rendezvényen szurkolói kártya,vénalenyomat, DNS minta nem szükséges :)
Amilyen hamar csak lehet, az SZSZJN oldalán jönnek az infók a pontos dátumról és helyszínről, de biztos, hogy hétvégi időpont lesz, ami a legtöbb ember számára megfelelő (szóval hanyagoljátok a privát üzeneteket ebben a témában, köszi :) ) Addig is ne feledjétek:
A MI SZERZŐDÉSÜNK EGY ÉLETRE SZÓL!

KITARTÁS MINDENKINEK!
HAJRÁ FRADI

(capo)


Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva