Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Lipcsei: Keményebb edző lettem

- 2012. április 17. kedd, 11:01

Peti beszél arról, hogy miben változtatta meg az edzősködés és hogy mire viheti Batik Bence és a nyáron érkező Orosz Márk.

Lipcsei Péter négyszeres magyar bajnokként és 58-szoros válogatott labdarúgóként vonult vissza 2010-ben a Ferencvárosból. A zöld-fehér klub emblematikus figurájának számító Lipcsei azóta edzőként segíti a Fradit, az NB II Nyugati csoportjában szereplő FTC II. szakmai munkájáért felel. A múlt héten a Móra Ferenc Múzeumban látható Albert Flórián-emlékkiállítás megnyitóján járt Szegeden.

– Remek kapcsolatban voltam Flóri bácsival, ezért is örülök, hogy egy ilyen kiállítás őrzi az emlékét. Remélem, a fiatal srácokat motiválják ezek a tárgyak, erőt merítenek belőlük. Láthatják, van példa rá, hogy egy vidékről indult kisfiú is érhet el nagy sikereket – mondta a hercegszántói születésű Albertra és saját kazincbarcikai gyökereire is utalva.

Lipcseivel a kispadon a tavalyi 12. hely után idén jobban teljesít az FTC II., jelenleg hetedik a tabellán. Elárulta, nemcsak csapata, ő is rutinosabb lett egy szezon alatt.

– Sokat tanultam, és a felfogásom is változott. Muszáj volt, mivel az első évben inkább játékostársként viszonyultam a csapatom tagjaihoz, ez pedig nem mindig volt szerencsés. Úgy érzem, tudtam ezen változtatni, és ha kell, igazán kemény és szigorú is tudok lenni –
árulta el.

Lipcsei csapatában szerepel a télen a Szeged 2011-től az FTC-hez igazoló Batik Bence is. A 18 éves szegedi fiút nagy ígéretnek tartja edzője.
– Bence kvalitásaihoz nem férhet kétség, de bőven kell még erősödnie, izmosodnia. Sajnos sokat sérült, szerdán például a térdével adódtak gondok, úgyhogy most egy ideig nem számíthatok rá. Legutóbb a Videoton II. ellen játszattam, akkor belső védőként hiba nélkül futballozott. Az edzői stábbal az a feladatunk, hogy Bencét megerősítsük, mivel számára nem az NB II-es keret a végállomás, szeretnénk, hogy az élvonalbeli csapatnak is hasznára válna –
mondta Lipcsei Batikról.

A Szeged 2011-ben a hétvégén is gólt szerző Orosz Márk a nyártól szintén a zöld-fehéreknél folytatja. – Jól ismerem Márkot, járt korábban nálunk próbajátékon, jó képességű játékos. Tudtommal az élvonalbeli kerethez kerül majd, ott bizonyíthatja, hogy méltó a Fradi-mezre. Elképzelhető, hogy nálam is szerepet kap, de a Márkhoz és Bencéhez hasonló fiataloknál nem az a cél, hogy a másodosztályban játsszanak, hanem hogy az NB I-ben váljanak meghatározó játékossá. Mindennap azért dolgozom, dolgozunk, hogy ez minél többüknek sikerüljön – tette hozzá.

(delmagyar.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva