Artner: 3-0-ra is vezethettünk volna

Administrator - 2012. március 26. hétfő, 15:37

Vasiak edzője adott interjút a hivatalos oldaluknak

„Miután rendbe szedtem a csapatot, már nem volt gond, hiszen csak az első félidőben kihagytunk jó néhány helyzetet és egy tizenegyes is elhibáztunk.  Ha 3–0-ra vezetünk, senki sem szólhatott volna egy szót sem – nyilatkozta Artner Tamás vezetőedző a haladas.hu-nak. – A szünetben igyekeztem tudatosítani a fiúkban, hogy felesleges idegeskedniük a kimaradt lehetőségek miatt, csinálják tovább nyugodtan, jobban vagyunk a Ferencvárosnál.

„Szünet után váratlanul gólt kaptunk, ettől egy kicsit megzavarodtunk, de – az első félidőhöz hasonlóan – megint sikerült rendezni a sorokat, és ahogy kell, nekimentünk a Fradinak. Cserékkel próbáltam lendíteni a játékon, ezért hoztam be Nagy Gabi helyett Kulcsár Kornélt és Devecseri Szilárd helyett Oross Mártont. Ami utóbbit illeti: Marci szimpatikusan, példamutatóan kezeli azt a helyzetet, hogy ha Kenesei egészséges, számára csak a kispadon jut hely. Azonban csereként beállva ezúttal is sokat segített nekünk" – folytatta Artner, aki hangsúlyozta, végig bízott a sikerben

„Amikor egyre fogynak és fogynak a percek, egy edző akkor sem adhatja fel, egy pillanatig sem szabad elfogadni a vereséget. Én is így vagyok ezzel, de elismerem, a 80. perc környékén leginkább már csupán abban bíztam, hogy kiegyenlítünk - a győzelemért túl sokat már nem adtam volna. Nem ideges, sokkal inkább mérges voltam, hiszen a játék képe alapján öt-hat góllal is vezethettünk volna, erre a Fradi állt nyerésre. Szerencsére a fiúk nem adták fel, végül megfordítottuk a meccset. Nagyon odatették magukat a srácok, meghálálták azt a bizalmat, szeretetet amit a felkészülés során igyekeztünk beléjük táplálni. Ráadásul ennyi ember előtt nyerni remek dolog, a fiúk is boldogok voltak, hogy rengeteg embernek szereztek örömet, több ezer mosolygós arcot láthattak a nézőtéren. A tribün teljes közönsége is felállva tapsolta a csapatot, ez is nagy dolog. A lefújás után odamentem Kenesei Krisztiánhoz, és elmondtam neki: szerintem az előzmények után tízből kilenc edző lecserélte volna, de vallom, hogy olyan csatárt, aki helyzetbe tud kerülni, akiben az utolsó pillanatban is bent van a gól, vétek lehozni. Örülök, hogy Kenő meghálálta a bizalmam” – fogalmazott a Haladás vezetőedzője, aki azt is elmondta az első, kihagyott tizenegyes ellenére nem fordult meg a fejében, hogy a második büntető ne Kenesei végezze el.

„A csapat erejét mutatja, hogy a Győr után most az FTC ellen is hátrányból állt fel. Erre a jövőben is lehet majd építeni” – tette hozzá Artner.

(nso.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva