Klein: Működik a háromvédős rendszer

Administrator - 2012. március 21. szerda, 09:24

Cseh védőnk nyilatkozott a védelmünkről

Martin Klein nem csak a védelem tengelyében magabiztos: a Sparta Prahát megjárt játékos bizony az ellenfél 16-osánál is otthonosan mozog.

A Fradi vasárnap 0-0-s döntetlent játszott a Budapest Honvéd együttesével. Az FTC-ben az egyik legjobb teljesítményt ezúttal is Martin Klein nyújtotta. A játékossal a lefújást követően beszélgettünk.

- Csalódott vagyok, mert bár a Honvéd 13 ponttal többel rendelkezik, mint mi, ez a mérkőzésen nem igazán látszódott, nyernünk kellett volna -
kezdte a Fradi cseh védője. – A kispesti támadók gyakorlatilag nem is tudtak helyzetbe kerül, bár az is igaz, hogy mi sem igazán jeleskedtünk elöl. Az elején volt egy százszázalékos ziccerünk, azt azonban sajnos nem sikerült értékesítenünk.

Támadásépítésben tehát nem volt túl jó a Ferencváros, hátul azonban ezúttal sem volt probléma. A rutinos cseh hátvédtől ennek okát is megtudhattuk.

- Úgy érzem, a háromvédős felállás nagyon jól fekszik nekünk, Grúz Tomival és Balog Zolival egy erős tengelyt alkotunk hátul, amit az is mutat, hogy az elmúlt két bajnokin nem kaptunk gólt. Ez a játékrendszer a középpályásainknak is jó, mivel így többen tudnak a támadásokra koncentrálni, ezáltal kombinatívabb lehet a csapat játéka – árulta el a cseh válogatott labdarúgó.

A meccsek utolsó harmadában, döntetlennél vagy vesztett állás esetén a hórihorgas játékost gyakran találni az ellenfél tizenhatosának környékén. Mint megtudtuk, ez is a megkomponált taktika részét képezi:

- Ilyen esetekben nem véletlenül keveredem előre. Mivel magas vagyok és a kapura is valamelyest érzékeny, ezért az edző gyakran előreküld, hogy a felívelések után próbáljam a társak elé lefejelni a labdát, illetve törekedjek a gólszerzésre. A Teplicében és az utánpótlás-válogatottakban jó néhányszor sikerült is az ellenfél kapujába találnom, remélem, a Fradiban is egyre többször lesz erre alkalmam

forrás: tn/topliga.hu

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva