Détári a fiatalításról: Senki nem mondta, hogy nem lesznek eredmények

Administrator - 2012. február 24. péntek, 08:23

Komoly feladat vár a Ferencvárosra az OTP Bank Liga tavaszi rajtján, a listavezető DVSC-TEVA látogat az Üllői útra. Détári Lajos fiai a télen a fél világot beutazták, a szakmai igazgató ugyanakkor teljesen elégedett az elvégzett munkával.

– Az újak, úgy érzem, beilleszkedtek, a csapatszellem pedig kialakult. Van még majdnem tíz napunk a rajtig, és azt gondolom, a csapat megfelelő állapotban lesz. Ha valamit sajnálni lehet, az az, hogy Amerikában két meccs elmaradt, de minden mást meg tudtunk valósítani, és ne felejtsük, éppen akkor készülhettünk kint, nagyon jó körülmények között, amikor itthon mínusz húsz fok volt. Ha az időjárás most már ilyen marad, akkor azt mondanám, hogy szuper volt a felkészülésünk – mondta a tréner a Sport TV kamerái előtt.

A zöld-fehérek a télen jobbára ígéretes fiatalokat szerződtettek, rutinos, minden hájjal megkent labdarúgók nem érkeztek az együtteshez. Éppen ezért sokat féltik a gárdát, mint ahogy az is elhangzott már többször, elsősorban a következő idényben kell eredményt produkálni.

– Senki nem mondta azt, hogy mi csapatot építünk, és ezáltal nem lesznek eredmények – reagált ezekre a felvetésekre Détári. – Olyan játékosokat igazoltunk, akik már az NB I-ben nagyon sok meccsen bizonyítottak. Kulcsár kész játékos, aki az FTC-ben és a Vasasban is hosszú időt töltött el és rendszeresen játszott, de Beliczkyre és Busaira is ugyanez igaz. Aki a fiatalságot képviseli, az Batik Bence, neki mindenképpen még időre lesz szüksége. Azért szorgalmaztam a fiatalok érkezését, mert kialakult a csapat gerince, és ha csak 1-2 játékost akarunk beépíteni, azt meg lehet oldani zökkenőmentesen anélkül, hogy a folyamat az eredmények rovására menne.

Gyakorlatilag időről-időre visszatérő téma a Fradinál, vajon képes lesz-e Liban Abdi úgy segíteni a csapatnak, ahogyan arra képességei predesztinálnák. Kubatov Gábor február elején utalt arra egy nyilatkozatában, a légiós edzésmunkája messze van az ideálistól, azért kellett az NB II-es keretnél dolgoznia.

– Nincs vele semmi probléma. Én általában a csapat érdekeit nézem, azokat teszem előtérbe, akik a csapatért küzdenek. Abdi sérült volt, ezért maradt ki neki az amerikai túra, most egészséges, úgyhogy itt edz a többiekkel. Kis hátránya mindenképpen van, mert el van tiltva, így nem játszhat az első meccsen – fogalmazott játékosáról Détári.

Az FTC szakvezetője kérdésre arra is kitért, Pölöskey Péter és Mark Otten is kisebb sérüléssel küzd, de mindez valószínűleg nem veszélyezteti azt, hogy mindketten játszhassanak az első meccsen.

(pepsifoci.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva