Simita: A Fradi az tényleg egy nagy család

B Zs - 2012. szeptember 05. szerda, 09:08

A Csornai Hírhatár interjút készített Simita Gergővel, az FTC futballistájával. A csornai sportoló 18 évesen, az NB III-ból került a Ferencvároshoz. Arról kérdeztük, milyen volt megélni, hogy a legismertebb magyar klubcsapat vitte el Csornáról.- Hogy érzed magad a Fradiban, nehéz volt egy teljesen idegen közegbe beilleszkedni?

- Nagyon jól érzem magam a Ferencvárosnál. Örömmel tölt el, hogy Magyarország legnépszerűbb futballcsapatának vagyok a labdarúgója.  Amikor ideérkeztem, a saját bőrömön tapasztalhattam meg, hogy a Fradi az tényleg egy nagy család. A csapattársaim szeretettel fogadtak, mindenki segítőkész és befogadó volt. Így nem okozott túl nagy gondot az idegen közegbe való beilleszkedés.


- Kleizer Csaba nem sokkal előtted csatlakozott a Fradihoz. Milyen a kapcsolatod a szintén rábaközi futballistával?

- Csaba pályafutása hasonló az enyémhez, hiszen ő is egy amatőr csapatból került ide. Rendkívül közvetlen, sokat segített nekem a beilleszkedésbe. Jó a kapcsolatom a kapuvári csapattársammal.


- A futball mellett idén kezded el az egyetemet is. Az iskolát össze lehet egyeztetni a profi futballal?

- Mivel délelőtt és délután is edzésem van, roppant nehéz lenne mellette iskolába járni. Ezért úgy döntöttem, hogy halasztok egy évet.                                                                                


- Júniusban írtál alá a Ferencvároshoz. Azóta több edzőmérkőzésen és két bajnokin is pályára léptél. A Fradi jelenleg három forduló elteltével az utolsó helyen tanyázik. Hogy vagy megelégedve saját, illetve csapatod eddigi teljesítményével?

- Nyilván a három vereségünkkel nem lehetek elégedett. Úgy gondolom, hogy az út, amin elindultunk jó lesz, de kell pár mérkőzés, hogy igazán összeszokjon a csapat. A három vereségből kiindulva a saját magam teljesítményével sem lehetek elégedett. Rengeteget kell még küzdenem és fejlődnöm.


- Az eredmények ellenére azért nagydolog, hogy három mérkőzésből kettőt végig a pályán játszottál. Mennyiben más az NB II. mint az NB III. ?

- Egyértelműen tapasztalható, hogy a játék gyorsaságában nagyon nagy a különbség. Itt nincs annyi időm gondolkodni, sokkal több az ütközés, egyszóval fizikailag lényegesen nagyobb a terhelés.

 

Miben fejlődtél, vagy mit tanultál az itt eltöltött időszak alatt?

- Néhány hónap alatt nem igazán érhető el látványos fejlődés, de úgy érzem, hogy erőnlétileg sokkal jobb állapotban vagyok, mint amikor idekerültem.

 

Milyen Lipcsei Péter kezei alatt dolgozni?

- Természetesen megtiszteltetés. A játékosnak a mindenkori edzőjére oda kell figyelnie és meg kell fogadnia tanácsait. Én is ezt próbálom tenni itt a Ferencvárosnál.


- Nemrégiben Détári Lajost Ricardo Moniz váltotta a kispadon. A holland szakember nektek is bemutatkozott?

- Ricardo Moniz az eddigi mérkőzéseinket megtekintette, tudja, hogy milyen játékosok alkotják a Fradi második csapatát. Én személyesen még nem találkoztam vele.

 

Az első három meccsetek nehéz volt, három feljutásra is esélyes csapattal játszottatok. Most hétvégén jön az a Kazincbarcika, ahol Lipcsei Péter elkezdte labdarúgó pályafutását. Mit gondolsz, sikerül megtörni a jeget és idén először nyerni?

- Természetesen a cél az első győzelmünk megszerzése. Nem számítok könnyű mérkőzésre, de az egész csapat nevében mondhatom, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy otthon tartsuk a három pontot.


- Milyen egyéni célok vezérelnek focista pályafutásod kapcsán?

- Elsődleges célom, hogy minél hamarabb bemutatkozhassam az első csapatban. Ezért még rengeteget kell dolgoznom, sokat kell fejlődnöm.  A Ferencváros Magyarország meghatározó csapata, minél szebb eredményeket szeretnék vele elérni.

 

Családi János, a Csornai Sportegyesület elnöke korábban azt nyilatkozta a Csornai Hírhatárnak, hogy a tavaszi szezonban akár már oda is érhetsz az első csapat keretéhez. Erről mi a véleményed? Mennyire látod reálisnak?

- Most még erről nem szeretnék nyilatkozni. Ígérem, megteszek mindent, hogy minél hamarabb odaérjek.


- Köszönjük szépen a beszélgetést, további sok sikert kívánunk pályafutásodhoz!

- Köszönöm szépen! 


forrás: http://www.csornai-hirhatar.hu/hirek/simita-a-fradi-az-tenyleg-egy-nagy-csalad


Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva