Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Méltó befejezés

- 2012. július 20. péntek, 16:59

Such Nelli bronzérmet szerzett a junior válogatottal a csehországi világbajnokságon. Szerda óta pedig újra a Fradival készül az új szezonra.

Mi történt veletek az elődöntőben? Mintha nem ugyan azt az arcát mutatta volna a csapat?
A franciák ellen az egyik felkészülési mérkőzésen magabiztosan nyertünk. Az elődöntőben viszont – amikor kijöttek nyitott védekezésre – megleptek minket, és leblokkoltunk. Azon a meccsen semmi nem jött össze. Ezért lett a végén akkora különbség.

Mit csinált a csapat az elődöntő és a döntő között?
A két meccs között volt egy pihenőnapunk és összeültünk egy csapatösszetartó programra. Nem akartunk a szobánkban ülni és keseregni, hiszen akkor nem lett volna esélyünk megnyerni a bronzcsatát. Másnap strandoltunk, elmentünk városnézésre és a meccsre már mindenki úgy ment ki, hogy meg kell csinálni és megszerezni a bronzérmet. Elkeseredettek voltunk, de csak arra koncentráltunk, hogy szerezzünk egy érmet, ha már ilyen sokáig jutottunk. Végül mindenki odatette magát, aminek meglett az eredménye.

A bronzmérkőzés sem ment könnyen, de végül óriási izgalmak közepette sikerült megnyerni a találkozót.
Már az első csoportmeccsen ikszeltünk a szerbekkel. Nagyon jó csapat és a bronzmeccsen is nagyon jót játszottunk ellenük. Fordulatos volt, egyszer mi, egyszer ők vezettek hárommal. Mindkét csapat fel tudott állni a hátrányból. A végjátékban viszont meg tudtunk lépni, ami elég volt a győzelemhez.

Látszott, hogy a lefújás után felszabadultatok. Nagy volt a nyomás rajtatok?
Az edzőkben és játékosokban is óriási feszültség volt. Amikor megláttuk a végeredményt, elmondhatatlanul jó érzés volt. Úgy értük el ezt a sikert, hogy a korábbi években benne sem voltunk az első nyolcban. Ráadásul ez volt együtt az utolsó junior válogatott meccsünk.

Csalódott vagy, hogy nem sikerült döntőt játszanotok?
Egyáltalán nem. Nagy pofon volt az elődöntő, de tavaly tizennegyedikek lettünk, most pedig a döntőbe jutásért harcoltunk. A torna előtt szerintem senki nem gondolta volna, hogy benne leszünk az első nyolcban. Nagyon erős csoportba kerültünk és nagy szó volt, hogy másodikként továbbjutottunk, de onnan már vitt minket a lendület. Amikor nyolcba kerültünk, megbeszéltük a csapattal, hogy nincs megállás. Éreztük, hogy mindent meg tudunk csinálni, ha bízunk a másikban és küzdünk a másikért. Az utolsó világversenyünket úgy akartuk befejezni, hogy büszkén jöhessünk le a pályáról.

A válogatott hét után azonnal visszacsöppentél a Fradi felkészülésébe. Nem volt nehéz visszaállni?
Kaptam két szabadnapot, ami nagyon sokat jelentett. Fáradt vagyok, de boldog is, hogy újra itt lehetek. Jóllehet, kemények az edzések, mégis örülök, hogy visszajöttem. Szeretek itt lenni.

(fradi.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva