Először a Groupamában.

FradiMob - 2018. február 23. péntek, 17:37

Meg kellene tanulni szurkolni is...Kezdődik a tavaszi idény, folytatódik a 2017/2018-as bajnokság. Lassan négy hónapja, hogy életemben először voltam a Groupama Arénába. Nem voltam még itt rendezett válogatott meccsen, nem voltam az építkezés alatt pirózni és pózolni Kubatov hívására, kérésére és nem voltam szkenneres aki a szkenner ellen lázított, és távolmaradásra buzdított. 

Bár feleslegesnek tartottam a szkenner elleni harcot/semmittevést megvártam a közös visszatérést. A Debrecen ellen megtörtént végre ez is. Azok közé tartozom, akiknek szkennelni kellett azért, hogy másnak ne kelljen. Így tulajdonképpen 3 és fél évet vártam, hogy szkennelhessek. 

A késelés/verekedés sztorin ugorjunk át, hiszen erről mi is ( mások is) leírtuk (leírták) a véleményüket és borítékolhatóan nincs még vége a sztorinak. (Talán ha sokan kérik, megnevezzük a klub részéről a felelősöket, hiszen azok elfelejtettek kiállni és vállalni azt.) 

Milyen volt az első mérkőzés? 

Kurva jó. Kibaszott jó. 

A stadion gyönyörű. Nekem nagyon tetszik. Biztos van akinek nem, meg olyan is akinek "csakazért" sem, de hát van aki a pinára gerjed, meg van aki a f...ra.  Szerethető otthonunk van, már csak egy szerethető csapat kéne.  (A mérkőzés végén a játékosok mintha rossz irányba indultak volna el...)

Azonban a wc pont olyan, mint a régi Albertban. Bokáig ér a húgy és tömegnyomor van. Alultervezték sajnos. 

Főleg amikor ennyi türelmetlen részeg érkezik egyszerre. Mert ugye seggrészeg az volt megint, nem is kevés. Nem az a gond, hogy iszik az ember, hanem az, hogy mértéktelenül teszi, és a világát sem tudja. Összehányja, összehugyozza magát, és viselkedni sem tud. Rejtély,hogy mire emlékezhet egy ilyen ember a mérkőzésből. Nem sok értelme van ennyire lealjasodni. Pár embernek át kéne gondolni ezt az alkoholfogyasztást. 

A stadion akusztikája is szuper. Amikor rákezd a tábor... Na az igen.

A capo kihangosítása azonban gyenge, a tábor széle semmit sem hallott belőle. Azt mondják két hangfal volt eddig, de legközelebb már négy lesz. Reméljük visszatér a szurkoláshoz való kedve az illetékeseknek, ha meg nem, akkor elengedik a dolgot és félreállnak. 

Kurvára zavaró a hivatalos hangulatfelelős-konferanszié bohóckodása. Az, hogy a mérkőzés előtt szerepel, talán még oké. De a mérkőzés közben? Sokszor "keresztbe szurkolva" a tábornak, caponak? Nem lehetne leállítani? Semmi szükség rá. Amíg nem volt tábor, nem volt capo, kellett valami bohóc, de most már nincs rá szükség.  

Amire viszont szükség lenne, hogy páran megtanuljanak szurkolni. Nem a hangerővel vagy éppen a lelkesedéssel van baj. Azzal nem is volt, és nálunk nem is lesz.

Hanem,hogy nem képesek követni a capot, vagy éppen a szurkolás irányító csoportot (ez most a GM). 

Ők elkezdik pl a Fradi indulót, a tábor átveszi, de vannak olyanok akik "felgyorsulnak és beelőznek", magukkal rántva a körülöttük lévőket. A vége pedig egy káosz vagy esetleg kánon. 

Amikor a mérkőzés elején felhangzik az induló a hangszórókból az emberek nagyrésze azt sem tudja követni, az induló a felénél tart, mikor a tábor már be is fejezte. Mi ebben olyan nehéz? Régi probléma ez, ki tudja mikor oldódik meg.  (Idegenben, amikor kevesebben vagyunk, ez nem érezhető.)

Aztán ott vannak az önkéntes capok, akik a tábor különböző részein úgy érzik, hogy valami frappáns szurkolásba kell kezdeniük, pont leszarva, hogy a tábor előénekese és a vezető csoport éppen mit dalol. Oké, oké, van amikor egy "nem odaillő" dal megy tőlük, de ezzel a borgőzős majd mi megmutatjuk nótázgatással csak káosz lesz. Le kéne erről is szokni. 

A koreográfia felelősök a visszatérés értékének megfelelő, magas szintű munkát csináltak. A pirotechnika odabaszós volt. A TOP táborok szintje.  (Itt egy kis észrevétel. Ezt a pirotechnika kérdést tisztázni kéne, mikor és hogyan, és ki és milyen következményekkel teheti meg. Ebben lehet, hogy segítünk, a honlapunk javítása után. Mert volt aki a kapun úgy akarta behozni, mint a zsebkendőjét, a zsebében, aztán nem értette miért veszik el tőle. Meg Pakson is volt egy füst, mondván lehet, de aztán szembesült az illető, hogy még sem. )

A büfét nem próbáltuk ki, hatalmas tömeg volt ott is. Volt olyan hang, ahol dicsérték a minőséget vagy éppen elfogadhatónak tartották az árakat, és volt olyan aki mindkettőt botrányosnak tartotta. 

Legközelebb leteszteljük, reméljük egyik fél sem gördít ez elé akadályt. Ha már ilyen szépen összehozták ezt a késeléses/verekedéses műsort. Utolsó módosítás 2018. június 05. kedd, 17:17

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva