Szurkolói szabályrendszer. Javaslatunk.

FradiMob - 2016. április 11. hétfő, 11:42

Hogy ne csak mindig romboljunk,próbálunk építeni is,hátha segítenek a kritikusaink...
Ferencváros Tábora.

Egymás meglopása,feldobása,drog,hullarészeg kamu huligánok, a haver nőjének megdugása, felesleges balhék, károkozás stb.

Ez most az Európa szerte híres-hírhedt, Magyarország legnagyobb és legerősebb tábora.

Ezek vagyunk mi. Aki csinálja és aki tűri.

A sokak által istenített lengyel és orosz táboroknak szinte mindenhol van belső szabályrendszere. Ezeket betartják és betartatják. Mi összeírtunk pár sort, egy javaslatot. Javaslatot. Azaz ezt át lehet írni, beleírni, kivenni,pontosítani stb. Persze lesznek olyan magukat felsőbbrendűnek gondoló 30 fős ultracsoportok akik nevetnek és feleslegesnek mondják ezt, akik érdekeltek a káoszban. Ez is egy vélemény, elfogadjuk. De majd mindenki eldönti szükséges e a változás, elég döntést hoztak a fejünk felett.

Szerintünk erre szükség van. Rendnek kell lenni. A javaslatunk része az is, hogy amennyiben véglegesítve lesz a szabályrendszer, húzzunk egy vonalat, felejtsük el múltat, az eddigi mocskokat, és tiszta lappal induljon mindenki, és közösen tartsuk be a közösen hozott szabályokat.

Javaslatunk:

1. A Ferencváros számunkra a legnagyobb érték. Megtiszteltetés számunkra, hogy e klub szurkolói lehetünk, hogy megvédjük a klubot és közösségét külső és belső ellenségeitől. A Ferencváros színe zöld-fehér, ezeket a színeket méltósággal viseljük az egész világon.

 

2. Általános viselkedés. Akik a Ferencváros színeit viselik, vagy a klub nevét, címerét az nem csak magát, hanem a Ferencvárost és annak közösségét, így a Tábort is képviselik. Az aki a viselkedésével meggyalázza a szent színeket, a Ferencváros és közösségének nevét, annak súlyos következményekkel kell számolnia. A közösség kirekeszti, megbünteti. Ez vonatkozik a hétköznapokra és a mérkőzések napjára is, minden időpontra, amikor valaki a Ferencváros közösségéhez kapcsolható.  (pl. Hullarészegen a saját hányásba fetrengeni csoportpólóban.)

 

3. Stadion. A stadion területén fizikai erőszakot csak önvédelemből alkalmazhat a Tábor tagja. A stadionban elkövetett erőszakos cselekmény megrémiszthetik a családokat, a gyerekeket, a média felhasználja a szurkolók vagy a klub lejáratására, a törvények pedig súlyosabban büntetik e felesleges tetteket, ráadásul több tucat kamera is rögzíti azokat. A stadion területén tiltott fizikai erőszak nem csak személy elleni erőszakot jelenti, hanem a saját stadionunk esetében a tárgyak elleni erőszakot tiltását is, azaz tilos a stadionunk rongálása. A szék nem üt vissza. Aki erős, jelezze, lehetőséget biztosítunk számára, ahol az erejét megmutathatja.

 

Azok akik az ultra szektorokba érkeznek kötelesek szurkolni. A szurkolást a Capo irányítja. Önjelölt nótázókra nincs szükség.

 

4. Ha a Tábor vezetői közös utazást hirdetnek meg, akkor a kiválasztott szállítási eszközzel köteles mindenki utazni, a meghirdetett időben és öltözetben. Az utazások során csak annyi alkohol fogyasztható,amely nem okoz nagymértékű tudatmódosulást, mert az aki viselkedésével meggyalázza a Ferencváros nevét, büntetve lesz. Egyéni utazások esetén az általános viselkedési szabályokat kell betartani.

 

5. Mi tiszteletben tartjuk a utazási eszközöket is, akárcsak a stadionunkat. A jármű szintén nem üt vissza. Az utazásokhoz használt járművek rongálása tilos. Felesleges és súlyosan büntetik.  Ha valaki "nagy" huligán és úgy érzi nagyon erős, számolnia kell azzal, hogy hamarosan meg fogják találni azok az emberek, akik szeretnék kipróbálni tudását, erejét.

 

Ha a Tábor vezetői egy adott mérkőzésre alkohol tilalmat rendelnek el, akkor az azt megszegők büntetve lesznek. Nincs olyan, hogy csak egy sör, csak egy fröccs. Nulla alkoholfogyasztás van.

 

6. Öltözködés. A szegénység nem bűn. De ha valaki szándékosan papagájnak öltözik, azzal a Ferencváros Táborát járatja le. Törekedjen mindenki normálisan öltözködni, a klub címerét, nevét, a csoportok jeleit a hétköznapokon is büszkén viseljük. Adott mérkőzésre, adott utazás során a Tábor vezetői meghirdethetnek kötelező viseletet is, ami általában egy szín meghatározása. Ezt köteles mindenki végrehajtani.

 

7. A rendőrség és a rendezőség munkája a rendfenntartás.  A Tábor munkája a szurkolás és a saját szabályaink betartása.  A rendőrség,rendezőség nem szólhat bele a Tábor életébe, ne szurkoljanak, a Tábor tagjai pedig nem lehetnek önkéntes rendőrök vagy rendezők. A Tábor tagjai nem tarthatnak kapcsolatot velük. Ha az szükséges, akkor a tábor vezetői által kijelölt személyek feladata a kapcsolattartás a rendőrséggel és a rendezőséggel. Ilyen lehet különböző események bejelentése, egyeztetések, stb. Nincs olyan, hogy valaki szurkoló is meg rendező is. Vagy ez vagy az.

 

8. A média munkatársaival, újságírókkal, riporterekkel csak a Tábor vezetői által kijelölt személyek lehetnek kapcsolatban. A Ferencvárossal, a Ferencváros Táborával kapcsolatosan vagy azzal összekapcsolhatóan (pl. Fradi feliratú ruhában) nyilatkozni tilos, interjút, riportot senki sem adhat. TV szereplés tilos.

 

9. Pirotechnika alkalmazása. A pirotechnika ne kerülhet a játéktérre, ne okozhat jelentős kárt a klubnak és ne okozhat sérülést, kárt másik szurkolónak. (Pl hanggránát bedobása a tömegbe)

 

10. A Tábor kirekeszti, elzavarja és megbünteti azokat a tagjait, akik nem tartják tiszteletben szurkolótársuk párkapcsolatát, családját feljelentik bármelyik hatóságnál szurkolótársukat vallomással, vagy bármilyen más módon (pl felismerés) segítik bármelyik hatóságot (bíróság, ügyészség, rendőrség) vagy akár a klubot meglopják, kirabolják vagy más módon kárt okoznak szurkolótársaiknak

 

11. A Ferencváros szurkolótábora nemzeti érzelmű független csoport. Pártsemleges, nem támogatunk semmilyen pártot. A lelátó nem lehet semmilyen hatalom játékszere.

 


12. Sportolás. A Ferencváros Táborának a tagja törekedjen az egészséges és sportos életvitelre (a kábítószer rossz), sportoljon, hogy megjelenése erőt és büszkeséget sugározzon, mert az erős és büszke Ferencvárost képviseli. A magukat huligánoknak nevezők illetve ilyen ruhákat viselő személyeknek kötelező a küzdősport gyakorlása, aki nem tesz ennek eleget, az nem viselhet "huligán" feliratú ruhát.Utolsó módosítás 2016. április 16. szombat, 16:59

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva