Felvidéki Harcosok

ggolyo - 2011. május 25. szerda, 08:16
A Felvidéki Harcosok csoport 2oo8 augusztusában alakult, zömében jobboldali, nacionalista gondolkodású, radikális nézeteket valló csallóközi FRADI szurkolókból.
A csoport egy része viszont ennél jóval régebben ismerte egymást. Sokan már az 1992-ben megalakult FMF /FELVIDÉKI MAGYAR FRONT/ tagjaként is ott voltak a DAC és a FRADI meccsein. Felejthetetlenek a Fradi-Slovan BEK meccsek, a 25ooo néző előtt lejátszott Ujpest elleni meccs, vagy a BVSC elleni bajnoki győzelmet érő meccs, amikor is 45ooo ember ünnepelhette a Ferencvárost.
Szóval, a Csallóközből 1989 után rengeteg baráti társaság járt, jár Fradi meccsekre, és ezek a társaságok az idők folyamán megismerték egymást, különböző baráti kapcsolatok alakultak ki köztünk, így természetes volt, hogy miután a DAC feljutott az első osztályba, egy helyen álljunk a stadionban. Először 2o%-nak tituláltak minket pusztán azért, mert sokakkal ellentétben el "mertünk" menni az első SLOVAN-DAC meccsre Pozsonyba. De legfőképp azért bélyegeztek meg bennünket, mert megalkuvás nélkül álltunk ki a magyarságért, és nem titkoltuk, hogy számunkra a DAC=MAGYARSÁG, és ebből egy fikarcnyit sem engedünk. A DAC a felvidéki magyarság szimbóluma, ami egyesek nem tetszett, de mi nem engedtük, hogy elvegyék utolsó bástyánkat. Nálunk nincs szlovák szurkolás, akinek ez nem tetszik, inkább maradjon otthon, - mondtuk ezt 2oo8 nyarán. Jellemző módon nem a szlovákok adták nekünk ezt a kéretlen megnevezést, hanem a helybéli magyarok. Ezek után már úgy éreztük, ha már egyszer megbélyegeztek bennünket, akkor a bélyeg nevét mi adjuk, így lettünk Felvidéki Harcosok.
Sokan kakukktojásnak tartottak, tartanak, mert magyaros ruhákban járunk, kerüljük a diszkókat, és mert a helyi üzletekben nem beszélünk szlovákul. Pedig csak egy nemes cél vezérelt minket, felébreszteni a helyi magyarságot csipkerózsika álmából, hogy legyenek újra büszke magyarok, vállalják, kövessék őseink dicső múltját, hagyományait. A mai pénzorientált világban ezek a dolgok sokak számára nevetségesek, hisz ma a diszkók, a plázák és a fertőzött TV médiumok a "VALÓ VILÁG". Márpedig csak akkor maradhatunk meg magyarnak a szülőföldünkön ebben az agyonglobalizált világban, ha azt mi is akarjuk! Sajnos politikusaink csődöt mondtak. Szétszakadt az egységes magyar érdekképviselet, igaz, hogy amíg együtt voltak, addig se tettek sokat a magyarságért, "más dolguk akadt". Azonban így tényleg megadhatják a kegyelemdöfést a haldokló magyarságnak. Kimutatták foguk fehérjét, csak az önös, egyéni érdekek vezérlik őket, és a nagy szavak mögött nincsenek cselekedetek. Viszont a megfelelési kényszer annál inkább. Az MKP programja már nem tartalmazza az autonómiát - mert ez ingerli a szlovákságot - ami az egyetlen formája volna a felvidéki magyarság megmaradásának. Itt is egy új, alulról szerveződő, tiszta emberekből álló nemzeti mozgalomra volna szükség, ami lángra lobbantaná a pislákoló szikrát a felvidéki magyarságban, hogy az meg tudjon maradni magyarnak a következő nemzedékeken keresztül.
Vissza a csoporthoz. Az elején kb.15- 2o-an, jelenleg kb. 35-4o-en vagyunk, de a szimpatizánsokkal együtt /velünk állnak a hazai meccseken/ akár 8o-1oo-an is. Ezt a létszámot viszonylag hamar elértük, hiszen már 2oo8 őszén egy külön autóbuszt megtöltöttünk. Sajnos 2oo8 végén szakadás állt be köztünk és a helyi fanklub - az YBS között, igy 2oo9 tavaszán a túrákat már külön szerveztük. Legtöbbször 2 busszal vettünk részt a túrákon, tehát általában 8o-9o hajthatatlan magyar tette tiszteletét Aranyosmaróton, Pozsonyban, Nyitrán. Az összes DAC meccset nem söpörtük ki, inkább a "rizikós" meccseken álltunk fel teljes létszámban. Arról nem is szólva, hogy nem is egyszer ütközött a DAC meccs időpontja a Fradiéval,így hát felváltva, hol maradtunk otthon, hol mentünk Pestre. Emlékezetes esemény marad a buszos utunk egy NBII-es meccsre, amikor egy 2o fős FH delegáció képviselte magát egyszerre, együtt, egy helyen. Ettől eltekintve csak az őszi Újpest elleni meccsre mentünk együtt. Továbbra is szervezetlenül járunk Fradira, igaz olykor-olykor 4-5 autó azért összeverődik. Mindenesetre elmondható, hogy az NBII-ben is a csoport java 8-1o meccsen ott volt. Természetesen van aki többször, van aki kevesebbszer. A DAC-hoz visszatérve a jelenlegi szezon már messze nem mondható olyan sikeresnek, egyrészt mert a csapat katasztrófális, a vezetőség egy vicc, és a Nagyszombat elleni idegenbeli meccs óta bojkottáljuk a hazai meccseket. Sajnos, mint tavaly így most is a vezetőség céltáblája lettünk, akik ahelyett, hogy focit csinálnának, drapikat tépetnek le. Egyre több szurkolónak ill.csoportnak gyűlt meg a baja velük, hova tovább oda jutunk, hogy ők akarják megmondani, hogy ki mit kiabáljon a meccseken. Mi viszont nem alkuszunk, ha csontjainkat el is törik a lelkünket soha. Jelenleg 4 csoport van Dunaszerdahelyen, rajtunk kívül a Wallace Army, Yellow Blue Supporters és Yellow Blue Kings. A WA-t testvércsoportnak tekintjük, hisz szinte mindent együtt csinálunk, sőt néhányukat már elcsaltunk Fradira is. Az YBS-ben a tavalyi szezon után vezetőségváltás volt, és a jelenlegi vezetéssel korrekt, mondhatni baráti viszonyunk van. Az YBK-t egy az YBS-ből kivált társaság alapította, akik szerint nincs helye a stadionban a politikának és akik a magyarságot ill. Magyarországot NEM éltetik a DAC meccsein. Ők is magyarul szurkolnak, csak másként gondolkoznak...Velük nincs semmilyen kapcsolatunk.
Vannak akik azt mondják ránk, hogy magyarkodunk, mellveregetők vagyunk. Mi viszont azt tartjuk, hogy valakinek el kell kezdeni, fel kell vállalni a magyarság ügyét, ha már a politikusok ezt nem teszik meg. Ki kell állni a nép elé, hogy megmutassuk, hogy van ilyen is, van alternatíva. Példát kell mutatni, hogy követhessenek, ellenkező esetben soha semmi nem fog megváltozni! Meg kell értetnünk az emberekkel, hogy az egyetlen lehetséges út a területi autonómia. Ennek a kérdésnek emberek, pártok, világnézetek felett kell állnia. Ezért van szükségünk egy erős Magyarországra. Csak addig mernek packázni a magyarral amíg az kishitű, belenyugvó és legfőképpen nemtörődöm. Ha egy gazdaságilag erős, lélekben meg nem alkuvó, a nemzeti érdekeket előtérbe helyező, határozott Magyarország áll majd mögöttünk, akkor mi is könnyebben elérhetjük céljainkat ami elvégre egy közös, régi vágya minden igaz magyarnak, és ez nem más mint a magyarság egyesülése. Minden ország körömszakadtáig küzd a sajátjaiért, csak a magyar nem. Példát vehetünk szerbtől, horváttól, romántól, de még az albánoktól is. Csak MO-on kérdéses a kettős állampolgárság is - vajon mit fog hozzá Brüsszel szólni - a többi országot nem nagyon izgatta, hogy mit gondolnak róla a szomszédos államok, ha az övéiről volt szó. Sajnos, az a sokat emlegetett megfelelési kényszer...
Célunk továbbra is az, amit eddig is csináltunk, talán annyival kibővítve, hogy többet szeretnénk foglalkozni kulturális rendezvényekkel, nemzeti esteket szeretnénk rendezni, melyeken az igaz magyar történelmet ismerheti meg a hallgatóság az őstörténettől, Budapest ostromáig. Megemlékezések szervezése, illetve karitatív tevékenység..

Dunaszerdahelyen a DAC-ot mindenki szereti, ezért minket a Fradi szeretete kovácsolt egybe. Ez a közös bennünk. Reménykedünk, hogy a Fradi mihamarabb újra bajnok lesz, és a régi fényében fog tündökölni. Különösképpen abban bízunk, hogy a FRADI ismét kapocs lesz a csonka országi és az elszakított nemzetrészek között, hisz a FERENCVÁROS a nemzet csapata.

Utolsó módosítás 2012. május 26. szombat, 09:53

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva