Szombat, Újpest idegenben.

FradiMob - 2015. december 14. hétfő, 11:22

Részlet Kovács Géza-Minden hétvége háború című könyvéből...Részlet Kovács Géza-Minden hétvége háború című könyvéből

Minden hétvége háború Erre várunk mindig, ez az, ami az életünk. Szombat, Újpest idegenben.

Senkit nem kell biztatni, úgy vetjük magunkat előre, mint a spártai harcosok, hol érdekel mennyien lehetnek. Ez az a pillanat, amely nem a taktikázgatás meg a gondolkodás ideje. Ki a fasz gondolkodik egyébként is ilyenkor, egy vezérel mindannyiunkat: minél hamarabb a dózsások arcába legyünk. Ágaskodó, megvadult lovak, kardlapozó rendőrök, sikítás, könnygáz a levegőben. Petárda robban, de ez inkább valami bomba volt, üvegcsörömpölések, huhogás, hatalmas káosz mindenhol. Két lovas rendőr között lépek át, egy lila kapucnis kerül elém, ő is támadna, de nem tud, az öklösöm betalál, gyorsabb voltam.

A lendület visz tovább, lökök rajta egyet és a lila kemény mag felé vetem magam tovább, a mögöttem jövök kivégzik a megszédültet. Hypósék is áttörtek, a 2-es szektor kaszál. A fontvonal vagy hatvanméteresre szélesedik, mindenhol háború. Kibaszott nagy, gyönyörű futballháború. A mellettem lévő fején egy pohár törik össze, az oldalt a borozó falánál állók közül dobta valaki. Malacék lekaszálják az ott állókat, öt-hat lehetséges elkövető végzi a földön. Annyi öklöst szedtek be pillanatokon belül, amennyi nincs az ökölvívó bajnokság döntőjében. Szőkéék törnek előre, jönnek a kövek, próbálnak megállítani bennünket, de Szőke is tudja ez nem játék, az ellentámadással csak a vereséget tudják kisebbíteni, de becsületükre a becsületükért harcolni próbálnak.

De velünk bizony most nem lehet, ezt a mocskos, elvetemült brigádot megállítani nem tudná megállítani senki Európában.

A rendőrök segítenének a liláknak azzal, hogy elkezdenek minket verni mindenhonnan, de mi ezt egyszerűen leszarjuk. Csúsznak a lilák és több helyen a rendőrök is. Mi a faszt avatkoznak bele? Baloldalról is törnének előre a lilák, de itt Z.-ék aprítják a tetveket. Kör közepén találom magam, harmadmagammal öt-hat lila gyűrűjében. Nincs idő gondolkodni, egyszerre támadunk, a legnagyobbat választom ki, annak a nyaka felé vettem magam, abban a pillanatban, ahogy elérem, tiszta erővel bele is fejelek az arcába. Vér fröccsen érzem, hogy L. öklöse orrcsontot tört balról, ütés érkezik a fejemre, F. harmadik társunk módszeresen ver mögöttem valakit. Még egyet kapok, szakad a szám széle, de nincs idő gondolkodni, fordulok jobbra a nem szemből támadóra, de a borozó falától érkező Sz. testvérpár kivégzi a támadómat. Oldalra támadunk, miközben gumibot csattan a hátunkon, visz a szívünk és a lendületünk továbbra is előre. Mindenhol próbálnak felállni, megállni az újpestiek, Szőke „ne fuss” ordibálása tölti be az utcát, de itt a minőség forradalma zajlik. A fiatalabb lilák úgy félnek tőlünk, mint a tűztől, joggal. Komoly ökölpárbaj alakul ki még baloldalon a 30-as megállójában, a szemben lévők megfutamodtak vagy komoly rendőri védelmet kaptak, így az utóvédharcban kezdünk.

Felmorzsoljuk a lilák ellenállását, a számban érzett vérem íze doppingol. Még egy öklöst azért kap egy agresszív 40-es kopasz újpesti, fáradtan ül le a megállói szeméttároló mellé. A rendőrök bekerítenek minket, itt csak kitörni lehet, jobbról-balról ütnek minket gumibottal. A picsába…már megint hátba basznak, érzem ez sok a jóból, F.-re három-négy egyenruhás veti magát, de valaki a legelvetemültebb rendőrt csapja meg, majd lökdösődés és F. kiszabadul. Futva veti magát a mieink közé vissza, ebben a pillanatban lovasrendőrök vetik ránk magukat, míg kettőt ki szeretnék cselezni, egy harmadik oldalról kardlappal ver fejbe.

Nem elég a hátam gumibotozása, hogy a számban folyik a vérem, most a fejem is vérzik. De ki a faszt érdekel?

Újpest idegenben. Imádom.

Kovács Géza Könyvinformáció: Jövő hétig senki ne rendelje a Minden hétvége háború című könyvet.

Ez Karácsony előtt Budapesten elérhető lesz mindenkinek, információ a FradiMobon lesz.

Az előrendeléseket teljesítjük. Egyelőre 100 Zöld-Fehér történet és Huligán Napló nincs. Európából kitiltva van, azonnal postázzuk.

A könyv ára: 1700 Ft+300Ft postaköltség. OTP 11773401-11513692 (Buko Zsuzsanna)


Az utalási közlemény mellett ide is adják le a postázási címüket: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére