Ha bántod a Fradit,agyonverünk.

m.k. - 2015. február 27. péntek, 11:58

Minden hétvége háború...Minden hétvége háború

Március elején jelenik meg Barsi Kitti grafikájával, Sziva Balázs előszavával Kovács Géza (Kucu)- „Minden hétvége háború” című új könyve.

Exkluzív részletek a FradiMobon.

IV.

Z. a fémszekrényt ütötte tehetetlen dühében. MNK kupameccs Angyalföldön a Vasassal, ő meg tanműhelyt takarít délután büntetésből. Úgy érezte ehhez a kommunista Dobrai tanműhelyvezetőnek nem volt joga. Ráadásul a verekedés a lilákkal kint volt az iskola előtt, nem tartotta igazságosnak ezt a geciséget. Mivel a dózsások egy másik suliból jöttek rá váratlanul, így ő csak védekezett.

Múlt szerdán volt az első boksz a Felszabon, Ú. Dózsa- Pécs volt, ők meg jöttek a Fradi-Vasasról. A Felszabadulás térre csak azért mentek ki, mert ígért Doki egyik haverja Egészséges Fejbőr kalóz kazettát. Belefutottak a szobornál borozgató lilákba. Pillanatok alatt feltört mindkét részről az ősi gyűlölet és már ment a verekedés 2-3-ban. 14 éves kora óta rendszeresen verekedett Z., a József Attila lakótelepen nem volt leányálom az élet. Hétköznap a betongrund, pénteken Mini vagy más szórakozóhely, szombat Fradi meccs, koncert, hozta a balhékat akaratlanul is. Z-ék hátát tanulóként is az elvtársi gumibotok cserjézték. A gyűlölet oly természetes volt, mint a levegővétel! Főleg a dózsások ellen, de komcsi, cigány, arab, néger, mindegy volt. Több harcon volt túl fiatal kora ellenére, vegyes eredménnyel, bár mostanában egyre többet győztesen!

Az 1987-es április enyhe volt, de egyik lila zászlóson fekete, párnázott pufi dzseki volt, amelyik felfogta az ütést, így Z. jó szokásához híven az állát célozta meg az ellenségnek. Doki rúgott, vágott, ő rá ketten mentek. Az ütés nem jól ült, a feje megroggyant az újpestinek, de Z. hajába kapaszkodott. A közelharcban az erős kaszáló rúgás vádlit és lábrogyást ért, így egy nagy döntés és borult a tetű. Doki hátrált, feje a mélyben, keze maga előtt, csak védte magát. A legjobb pillanatban szólt közbe Z., de így sem dőlt el a küzdelem. Komoly ütések találtak és érkeztek, eldöntetlen volt a harc mikor jöttek Doki kazettát hozó skinhead barátai. Az újpesti hosszú hajúak futásnak eredtek a többség láttán, a bakancsok keményen csattogtak a hátsójukon. …

Zólyomi Szilárd az angyalföldi szakmunkásképzőből végre hazafele tartott. Villamos és metróval közlekedett, esze azon járt, hogy nincs metró bérlete, a pénzt megint felélte. Ismét lógni kell és holnapra is kell zsé, mert Fradi meccs. Ahogy kiért a kapun, alig haladt 50 métert mikor rászóltak hátulról. -„Zólyomi…köcsög fradista várjál…” Z. megfordult, reflexszerűen, így szembe találta magát az ellenségekkel. Öten voltak. Hosszúhaj, műbőrkabát, farmerok, szegecsek és wesko csizma. Megismerte az egyiket, akinek kezében csatos nadrágszíj volt. -„Geci Fradista, most kitaposom a beled…” Eddig jutott az övvel lesújtó támadó, becsületére mondva egyedül. A füle mellett elhúzó bőr Z. vállán csattant. Táskáját ledobta, majd öklét felemelte, miközben látta, hogy az iskolából hazafele tartók nagy része inkább menekülve elfordul, de egy U alakú körszerű képződmény pillanatok alatt kialakult. Azt jónak érezte, hogy mögötte az iskola rozsdásodó sárga vaskerítése, de hiányoztak a barátok. Doki nem ide járt, itt meg inkább Vasas és Újpest drukkerek voltak többségben. A következő ütés újra talált, ekkor már ledobta sporttáskáját Z. Kezét maga elé kapta és jobbra-balra szökkent, hogy védekezni tudjon. Repkedtek a szidalmak, a tehetetlen düh és kiszolgáltatottság még nagyobb erőt adott Z.-nek.

Tudta, akármilyen helyzetben van, most ő a Fradit a FERENCVÁROS és színeit védelmezi, egyedül kell helytállni! Ennek tudata és a gyűlölet megsokszorozta az erejét. Érezte egyetlen esélye, ha támad. Hátra szökkent, majd vad erővel ütést mímelve robbant előre, érezte az elcsúszó, súrlódó plezúrt okozó ütést, de homloka csattant a lila homlokán. Rossz helyen. Mikor fej-fejt talál, abból bármi lehet, kettős K.O. is. A csattanás hatalmas volt, Z. érezte a fájdalmat, de megállította a magabiztos dózsást. A fejéhez kapott, ezt az időt használta ki, a fejelést fogó kéz között hirtelen ütése betalált. A meglepetés tökéletes volt, de ebben a pillanatban minden irányból rázúdultak. Nem tudott mit tenni, maga elé kapta a kezét és szedte be az ütlegeket, majd földre került a rúgásoknak teret adva. Nem tudta mennyi idő telt el, hangzavar villant be, autódudálás, egy hozzányúló kéz, tanárok, a portás. …

A Wartburggal Dobrainak pont ekkor kellett jönnie. Őt támadják meg és a büntetés is az övé. A többiek valahol isznak, Liverpoolék nagy bulit ígértek mára, ő meg a fémforgácsot pakolja műanyag kukákba. Nem tudta Dobrai meddig akarja bent tartani, de hátra volt még az esztergályosok nagy műhelye után még a lakatosok terme is. A legegyszerűbb gondolata az volt, hogy a lapáttal felnyársalja ezt a vörös tetvet, úgy beszélt hozzá, mint apa a hülye fiához. Mi a faszt képzel ez a Lenin-ivadék, biztos a faszszopója- Vasas drukker, ilyen munkásőr fejjel 100%. Eldöntötte 3 órakor megy, ha nem engedik el, akkor is. Győzni kell mindenáron! Kőbányai sörre vágyott, a Fradista barátokra, arra, hogy beleüvöltse a délutánba, estébe az éneket:

„Szeresd a Fradit, és boldog leszel, Ha bántod a Fradit, halott leszel, Szeresd a Fradit, és szurkolj velünk, Ha bántod a Fradit, agyonverünk!”

Kovács Géza

(Részlet a „Minden hétvége háború”című könyvből.) Kovács Géza- „Minden hétvége háború” előrendelhető. Várható megjelenés: március 10-15. Az első 100 darab postázással 2100 Ft, OTP 11773401-11513692 (Buko Zsuzsanna). Európából kitiltva még rendelhető. Ára: 1700 Ft+300 Ft/postaköltség. A 100 Zöld-Fehér történet még korlátozott számban kapható! Ára: 1500 Ft+300 Ft/ postaköltség könyvenként. A Huligán Napló elfogyott. OTP 11773401-11513692 (Buko Zsuzsanna) Az utalási közlemény mellett ide is adják le minden esetben a postázási címüket: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva