Európából kitiltva…ami a könyvből kimaradt.

FradiMob - 2014. április 16. szerda, 16:31

 1992. VI. 20. Diósgyőr-FTC 0-2 Miért maradtunk le a bajnokavatásról?

Péntek délután és mi elázva, a Népligetben, a Fradi Sörözőben kora délutántól vedelünk. Simon sörözőből jöttünk a holnapi túrát egyeztettük, nagyon be vagyunk rúgva, angolos a hangulat, nem csak a sör folyik, repülnek az üvegek, poharak, a pofonokkal együtt. Gazza, egy focit nem szerető nagypofájúnak előbb a fülét harapdálja, szemét akarja kiszúrni, aztán egy mozdulattal kipenderíti az alsó részből. A lépcsőfeljárónál a wc-nél még barátságosan hátba rúgja, csak azért, tudja a faszszopó, milyen fradista „állatok” lakják Kőbányát. A másik asztalnál lakosságcsere folyik, tényleg nem szabadna ennyit innunk, főleg gint nem, „adj 20 cigányt, adok érte 40 magyart”, ebben a stílusban zajlik a rejtői tudományos egyezkedés. Holnap, 1980/81 után, tizenegy kemény év elteltével, bajnok lehet a Fradi, erre várunk mióta az eszünket tudjuk. Vertek minket és most már mi verünk mindenkit, a siheder 70-80 kilós huligánokból elvetemült állatok lettünk, sokan jóval 100kg felett és a 2 méter közelében.

Megemberesedtünk, kinőttünk magunkat itthonról, huligán sors ez, ezért retteg tőlünk Európa is! Az Ecseri útnál leugrunk a metróról a 13-as villamos fele lépkedünk 8-10-en. Bihari út, Szállás utca, Fertő utca, mocsok egy környék. Még a lépcsőn sem jutunk fel mikor Sz. nyakon vág egy beduin törzsfőnököt, a népes családjával együtt. Akkor megint a szokásos, be kell szállni, mert sokan vannak, gyorsan elcsúsznak a genetikai hulladékok. Lépni kell, mert az URH kocsi most valamiért gyorsan jön, a 13-as villamos szerencsére a József Attila lakótelep felől időben érkezik. Valahogy utánunk jönnek a nem idén lebarnultak, a villamost betámadják a Bihari saroknál, de leszédülnek az öklösöktől. Minden ajtónál egészséges fajvédelem zajlik.

Megbeszéljük, hogy ha két busz indul a Simonból, el kellene jutni a bajnokavatásra, mert Hypósék is kurva részegek voltak már ma. Ebből olyan tűz lesz, mint Szófiában, amikor 80-an voltunk lecsukva, persze „félreértésből”. Reggel kiderül, nem csak mi gondolkodunk így, ezért óvatosan helyezkedünk, a mi buszunk a szelídebb, de azért ez is meredek alakulat. Nincs is baj, a füzesabonyi Héliosz büféig az M3-ason, itt nem kellett volna megállnunk. Pillantok alatt elfogy a vendéglátó teljes sör és ital készlete, van aki a raktárból pakol a buszra, minden szendvics, természetesen tálcákkal együtt jön velünk, vagy 300 jégkrém, üdítők (?) és egy nagy barna karton sopianae cigaretta.

Azért dinnyét nem kellett volna olcsón „vennünk”. Heves megyei kancigányok árulják, miután kiderül, hogy nem elég édes a dinnyéjük, felálltak a földről, de ekkor egy félkilós aranyláncot a főnökük elejtett. Elhagyta, ahogy borult. Ideje mennünk, valamelyik okos kitalálja közülünk, hogy rongyokkal, takarjuk le az első és hátsó buszrendszámunkat. A másnapi Kurír arról számolt be, hogy a kiérkező rendőrök háborús állapotokat találtak, a pincérnők a tulajdonossal együtt sírdogáltak a küszöbön ülve, a sebesült dinnyeárus kisebbségieket a mentőknek kellett ellátni. Miskolc előtt a buszunk gyanússá vált, ekkor már Heves és Borsod összes rendőre minket keresett. Miskolci rendőrség garázsába vittek, természetesen Hypósék buszát nem állították meg, az ő rendszámuk rutinosan nem volt letakarva.

Visszaszállítottak minket Füzesabonyba, elszámoltatásunk a mérkőzés ideje alatt is tartott, megtalálták a tálcákat, jégkrém pálcikákat és sok olyan holmit, amiről nem tudunk számlát mutatni. Egyesével történt meg és kihallgatásunk, a rendőrségen értesültünk, hogy 2-0-ra nyertünk, bár a faszcibáló rendőrök, azt akarták bemesélni, hogy a Diósgyőr vezet. Meccs után engedtek el, három embert közülünk kisorsoltak (!), akik ott maradtak bűnbaknak.

Így maradtunk le az 1991/1992-es bajnokavatásról.


 Kovács GézaInformáció: Európából kitiltva rendelhető, még 200 darab van a könyvből. A postázások folyamatosak, minden rendelést kielégítünk, a megrendeltek, mindenkihez eljutnak, elnézést a technikai hibáért!

A könyv ára: 1700 Ft+300Ft postaköltség. OTP 11773401-11513692 (Buko Zsuzsanna) Az utalási közlemény mellett ide is adják le a postázási címüket: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. A 100 Zöld-Fehér történet még korlátozott számban rendelhető és kapható!

Ára: 1500 Ft+300 Ft/ postaköltség könyvenként.

A Huligán Napló elfogyott. Kapható: Budapest: Sas Center Étterem, V. ker, Sas u. 12. Turánia Bolt, VI. ker, Zichy Jenő utca 34. (Oktogonnál) Esztergom, Welcome Programszervező Iroda, Esztergom, Kossuth L. út 5/d. Dunaszerdahely –Turul Bár

Utolsó módosítás 2014. április 17. csütörtök, 06:19

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva