AIK Stockholm - Lech Poznan, 2012 augusztus 2 (FRISSÍTVE)

ggolyo - 2012. augusztus 03. péntek, 14:54

Svéd beszámoló:
Az AIK firm (Firman Boys) úgy döntött, hogy a Copperfields pubban fog gyűlekezni Fridhemsplanben délután 5-től, mivel nem tudták, hogy pontosan hol lesznek a Poznanosok, az a hely viszont egész közel van a stadionhoz és a belvároshoz egyaránt! Kb. 30-an kicsit előbb érkeztek, hogy nyugodtan igyanak egy kis sört, amikor hirtelen megjelent egy Lech csoport, a svédek rájukordítottak, ők megálltak, néhányan felhúzták a balaclavát mielőtt átjöttek volna "üdvözölni" a pubból már kijövő svédeket.

Az AIK-osok egy kicsit szervezetlenek voltak míg a Lechesek nagyon jól összeálltak, "alakzatba". A lengyelek nagyon kemények voltak, így egy komoly harc vette kezdetét, amiből a Poznanosok jöttek ki jobban. A létszám szerintem viszonylag egyenlő volt, talán a lengyelek kicsivel többen voltak, de nem ezen múlott a győzelmük. Amennyire tudom, komoly sérülés nem történt, ráadásul majdnem mindenki megtudott lépni az érkező rendőrök elől.

Mindkét félnek jár az elismerés amiért egy ilyen forgalmas utcán sikerült összeütniük Stockholmban. Riszpekt Lechnek, nagyon jó munkát végeztek, bár egy kicsit szerencsésnek is mondhatják magukat, mert fél órával később már vagy 100 AIK-os volt a pubban.

Az AIK-osok végül egy másik pubba mentek át, amikor olyan infók jöttek, hogy ugyanaz a lengyel brigád már a stadionnál van. A feldühödött 70-80 fős AIK brigád egyből odarohant, de csak 6 lengyelt talált ott, akiket a rendőrök védtek. Természetesen békénhagytuk őket, és visszamentünk a pubba, készültünk a rendes Lech brigádra.

A kezdés előtt végül egy hatalmas, vegyes AIK brigád (több száz fő, Firman Boys + fiatalok + ultrák + "Category B") próbált átjutni a rendőrökön, hogy elkapják a Lecheseket. Rendőrkocsikat vertek szét, néhány lovasrendőrt sikerült eltalálni kövekkel, stb. Igazi "riot"  Sajnos csak az akció végéről láttam videókat, amikor már minden lenyugodott. Remélhetőleg lesz 1-2 videó arról amikor a rendőröknek hátrakellett futniuk, összeállni. Az AIK mindent megpróbált, de gondolom a Lechesek is a másik oldalon.

Meccs után végül két részre szakadt az AIK brigád, és két különböző pubba mentünk, mivel a Lecheseket a rendőrök még a stadionban tartották. Olyan infók keringtek, hogy a lengyelek metrózni fognak, így újra összeálltunk. Sajnos a rendőrök szétverték az AIK brigádot amikor azok elérték Norra Bantorget-et (ami 5 percre van a főpályaudvartól), illetve letartóztattak jópár embert, és kis csoportokra szakították szét őket. Ezek a kis csoportok sétálgattak mindenfelé, keresték a lengyeleket. Több kisebb összeütés volt de sajnos a két fél nem tudott már rendes, nagy létszámmal találkozni a nagy rendőri jelenlét miatt.

Mindenesetre nagyszerű nap volt Stockholmban, lehetett volna még pár nagyobb összeütés, de legalább történt valami. Remélem a lengyelek élvezték a svéd "vendégszeretetet", és ők is megmutatják nekünk jövő csütörtökön, hogy milyen a lengyel...

(Hamár a vendégszeretetnél tartunk, ez érdekes nekünk svédeknek, mivel nálunk nagyon tiszta különbség van huligán/harcos és a normális szurkoló között (sálasok, mezesek). A lengyelek mind ugyanolyannak tűntek nekünk, így az egyetlen lehetőség nekünk az volt, hogy amikor támadtunk akkor csak azokra mentünk rá, akik jöttek felénk, azokra nem, akik elfutottak. Remélem a Lechesek megértik és tisztelik ezt a különbséget, és a sálasokat békénhagyják Poznanban)

A több száz fős AIK brigád, akik megpróbáltak átmenni a rendőrökön (itt már vége volt az akciónak)
http://www.youtube.com/watch?v=pjPyvxu0 ... ontext-cha

Ugyanerről a brigádról egy kép:


Utolsó módosítás 2012. szeptember 18. kedd, 09:51

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva