Slask Wroclaw - Buducnost Podgorica

ggolyo - 2012. július 29. vasárnap, 17:20

Buducnost Podgorica, Varvari csoport beszámolója a Slask Wroclaw elleni idegenbeli meccsről, 2012 július 25.Hétfő reggel indultunk Prágába, ahogy megérkeztünk egyből a belvárosba mentünk, ahol hajnalig maradtunk. Amikor a hotelünkhöz mentünk, a rendőrök odajöttek hozzák és azt mondták, hogy nélkülük nem indulhatunk el másnap reggel, emiatt csak fél 3-kor indultunk el Prágából.

Nagyon sok rendőr várt ránk a cseh-lengyel határnál. Szándékosan megállítottak minket többször is, hogy csak a meccs kezdetére érjünk Wroclawba. A társaságunk fele bement a stadionba, és egyből elkezdődött az akció. Nagyon "zajosan" kezdtünk, övünket csapkodtuk a kerítésekhez, ami meglepte a lengyeleket, mivel biztosan nem számítottak erre, főleg egy ilyen kis létszámú társaságtól, ami a túra egyetlen negatív része volt (nagy nyomás volt a média által, no meg a pénz, 5-6 munkanap kiesése, stb...)

Pár percig tartott ez, majd a rendőrök és a szekusok egyből bejöttek és elkezdtek paprikasprayvel fújni minket. Majdnem 300 rendőr volt körülöttünk! Majd jött a gól...megőrülés! Bár csak a brigád fele látta...

A többiek is bejöttek, és elkezdtünk énekelni. A stadion jó akusztikája miatt néha elég jól hallatszottunk.

A 80. perc körül el kellett hagynunk a stadiont, nem volt más választásunk. Egyre feszültebb lett a légkör, a rendőrök várták az alkalmat, hogy támadhassanak.
Beszálltunk a buszunkba + minibuszunkba, mindenre készen voltunk. Nagyon sok rendőr követett minket hosszú időn át...Emiatt egy idő után már nem nagyon figyeltünk semmire, ami később megbosszulta magát. A tapasztalatlanság...

Reggel 5 óra felé, a szlovák határ után egy csapdába mentünk bele. A busz ment elöl, mögötte a minibusz, majdnem mindenki aludt már. A busz megállt az egyik elágazásnál, mert a sofőr nem tudta, hogy balra vagy jobbra kell menni. Szerencsére a busz nem arra ment, amerre kellett volna.

Ebben a pillanatban kb. 70 lengyel került elő, megtámadtak minket kövekkel, tüzekkel, botokkal...
Az embereink 95%-a az üvegek csörömpölésére kelt fel.

Nagyon meglepődtünk, ráadásul köd volt körülöttünk...a sofőr rálépett a gázra, a nagy pánikban. A keményebb támadást a brigádunk kisebb fele kapta, akik a minibusszal utaztak.
Ennek ellenére elég jól reagáltak. Meggyújtottunk tüzeket, és paprikasprayt fújtunk ki a kisbuszból. Sikerült visszanyomni a lengyeleket, akik a sofőrünket akarták elkapni. Habár szétverték a járgányt, sikerült lelépni, de elég gyorsan körülvett minket pár kocsi (néhány autónak krakkói rendszámtáblája volt, ami azt jelenti, hogy a Slask és Wisla huligánok együtt akcióztak)

2 perc után megálltunk egy benzinkútnál, kiszálltunk a buszból és a minibuszból, adrenalin az egekben és vártuk a lengyeleket. Több, mint fél órát vártunk, de senki se jött oda, pedig látták, hogy hol vagyunk.

Nagyon jó akciót hajtottak végre a lengyelek, soha ennyire nem leptek még meg minket. Mondjuk elég érdekes módszert választottak, mivel a lengyelek a fair körülményeket szeretik, de ennél a támadásnál ilyenről szó sem volt.

A várakozás után jöttek a rendőrök, kikérdezték a sofőrünket majd felmérték a kárt. Később minket is kikérdeztek.
Elején nem akartunk beszélni, de rájöttünk, hogy muszáj, viszont ultrákhoz méltóan nem mondtuk túl sokat, ami hasznos lehetne a rendőröknek.
15 órát voltunk abban a szlovák városban, ahol kihallgattak minket, néhány srácunk találkozott pár lengyellel akik elfutottak.

Folytattuk az utunkat, de végül nem álltunk meg éjszakázni, mivel ki kell fizetni azt a kárt, amire nem volt biztosítás.

Nagyszerű túra volt, egy nagyszerű élménnyel! Remélhetőleg nemsokára újra találkozunk a lengyelekkel.

Minibuszos társaság (idősebb kék tréninges volt a sofőr)KépMeccs:

Utolsó módosítás 2012. szeptember 18. kedd, 09:54

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva